Route

Routebeschrijving
Vanaf Utrecht is het ongeveer 900 kilometer naar Rebirière. Het is tussen de 8 en 9 uur rijden, afhankelijk van de drukte op de wegen. De kortste weg is via Parijs. Het snelst hebben wij er net aan acht uur over gedaan, maar het is ook wel eens gebeurd dat we er meer dan 12 uur over deden. Een langerrebirièree weg is via Luxemburg. Dat scheelt 80 kilometer en een uur extra als je de files even wegcijfert. Bovendien is het inmiddels op deze weg eveneens erg druk met veel kans op files (bouchons). Maar voor de variatie is het wel eens leuk. Je hoeft dan ook niet via Breda (kan wel!). Je kunt langs Maastricht en Luik. In plaats van deze beschrijving, kun je ook op je Tomtom vertrouwen of een routeplanner op internet opzoeken. We spreken elkaar wel na afloop…

De route via Parijs:
Rij naar Breda en dan naar Antwerpen. Bij Antwerpen wil het tijdens de bekende spitsuren wel eens druk zijn. De omweg via de Liefkenstunnel is geen goed alternatief: langer, net zo druk en tol.
Rij vervolgens naar Lille. Wij rijden altijd door Lille heen. Dat is korter dan de weg er (heel ruim) omheen. Daarom moet je na Gent de borden
Lille (Rijssel) blijven volgen en, zolang je in België bent, de afslag Parijs ongemoeid laten. Pas weer Paris volgen als je in Frankrijk bent. Dat is zeker een kwartier sneller.
Hou Parijs aan. Als je ’s nachts rijdt of op een heel rustig moment van de dag, dan is dwars door Parijs via de periferique interieur (de binnenste rondweg) het snelst en het kortst. Hou gewoon Bordeaux aan via eerst A3 dan A86 tot je de A6 richting Lyon op kunt. Kies wel afslag A6a, die een paar honderd meter na 6b komt, dan kun je zwaaien naar de mensen die stilstaan op de A6b. Op de A6 de afslag A77 nemen, richting Nevers. Via de binnenste rondweg heb je af en toe uitzicht op de Eiffeltoren en Montmartre.
In alle andere gevallen kan je het best de Francilienne (A104) nemen. Neem de afslag ná vliegveld Charles de Gaulles met het bord
Marne-la-Vallée, Lyon A 104 . Blijf op deze weg de borden Lyon volgen. Dat zijn achtereenvolgens:
Grofweg de route door Frankrijk.Meaux, Marne-la-Vallée, Lyon A 104
Paris, Reims, Marne-la-Vallée, Lyon A 104
Paris, Lyon A4-A104
vers A6, N 104 Melun, Senart  (niet de A5 nemen!)
vers A6, Bordeaux, Nantes,  N 104
Paris, Lyon, Bordeaux, Nantes N 104
Lyon A6


De A6 blijven volgen tot de afslag Montargis, Nevers, A77. Dat is een fonkelnieuwe snelweg,  die Autoroute de l’Arbre heet. Deze snelweg helemaal uitrijden, na vele lange kilometers kom je op de N7. Die weg blijven volgen langs Moulins, richting Vichy. Neem dan afslag 49 Toulon-sur-Allier. Het is nu afgelopen met de vierbaanswegen. De laatste kilometers gaan over provinciale wegen. Volg borden Neuilly-le-Real,  dan Jaligni-sur-Bresbe en vervolgens Lapalisse Daar ga je richting Le Breuil en Le Mayet de Montagne via de D7.
De D7 door Le Breuil richting Le Mayet de Montagne, maar daar blijf je zo’n 5 kilometer van vandaan. In een gehucht dat Le Pin heet, neem je een afslag naar rechts met de veel belovende woorden ‘Stade’ en ‘Table d’orientation’. Als je dDit is het pleintje met links ons huis.e bocht om bent, zie je dat tegenover het bod ‘Stade’ een bord staat met ‘Rebirière’. Die weg volg je tot je na zo’n 1000 meter bij een groepje van drie huizen naast elkaar komt. Daar ga je linksaf naar beneden. Na een 50 meter is er een splitsing. Hou links aan en volg het bord met ‘Rebirière’. Rij door tot je op een piepklein pleintje komt tussen drie gebouwen. Aan dat pleintje staat ons huis. Ons huis is het gebouw aan de linkerkant met links ervan een pad naar beneden.
Haal diep adem, snuif de lucht op en besef dat je op een van de mooiste plekjes van Frankrijk bent.